Sosial trading og investeringsnettverk

Sosial trading har senket terskelen for investeringer og trading på nettet. Gjennom sosiale investeringsnettverk kan du følge med på hva andre tradere handler, og dessuten automatisk kopiere deres handler.

Av adwestergaard.com   15. april 2019   Tjene penger på nett
sosial trading sosiale investeringsnettverk

I sosiale investeringsnettverk samles tradere for å ta bedre investeringsbeslutninger. Via sosiale investeringsnettverk kan man automatisk kopiere andre tradere. I praksis er det bare å finne ut hvilken trader man skal kopiere, og man vil begynne å tjene penger hvis den man kopierer fortsetter å oppnå positiv avkastning på sine handler.

Sosial trading krever ikke nødvendigvis kunnskaper innen finans eller trading, og er derfor en aktivitet som har blitt populær også blant den øvrige befolkningen. Her kan man komme langt ved å bare anvende enkel logikk og sunn fornuft.

Vi vil likevel bemerke at alle former for trading innebærer risiko, og sosial trading er intet unntak. I verste fall kan man tape hele innskuddet, og man må derfor sette seg godt inn i risikoen.

Hvordan begynne med sosial trading

Det finnes flere sosiale investeringsnettverk å velge mellom på internett.

* Husk at all handel innebærer risiko for tap, og derfor er det utrolig viktig å forstå risikoen denne type handel innebærer før man begynner å handle i markedet. Vær også klar over at du ikke må handle for penger du ikke har råd til å tape. Det finnes ingen garantier der du vil være sikker på at du vil få en positiv avkastning. Ta høyde for at du kan tape hele innskuddet du setter inn hos nettmegleren.

Millioner av tradere har funnet veien til de sosiale investeringsnettverkene så langt, og disse tjenestene har blitt til noen av de største handelstjenester i verden. Størrelse er i seg selv ikke en garanti for kvalitet, men antall tradere betyr mye for hvilke muligheter du har til for eksempel å finne andre vellykkede tradere som du kan kopiere.

Dyktige tradere bruker sosiale handelstjenester, og disse kan du kopiere slik at din portefølje automatisk speiles av den du kopierer. I praksis betyr det at du setter av et bestemt beløp som blir overlatt til datasystemene hos de sosiale investeringsnettverkene, og som da automatisk vil foreta de samme handlene som den traderen du kopierer. Hver gang denne traderen gjør et kjøp eller et salg i markedet, vil den samme handelen gjennomføres på din konto uten at du trenger å løfte en finger.

Selv om du kopierer noen som har tjent gode penger før, er det imidlertid ingen garantier for at de vil fortsette å tjene penger i fremtiden. Det vil likevel være naturlig å tro at en som har hatt god avkastning over lengre tid vil fortsette å foreta lønnsomme handler, enn en som har hatt variabel avkastning eller som har tapt penger. Ved å kopiere de beste traderne kan man oppnå en svært god avkastning, men da dette er spekulasjon finnes det aldri noen garantier.

Er det lett å tjene penger på sosial trading?

Nei, det er ikke nødvendigvis enklere enn annen handel. Det er likevel enkelt å forstå hva som må til for at man skal få avkastning på en handel: Du finner en trader som har en positiv utvikling, det vil si en person som har tjent gode penger på å handle (kjøpt og solgt) verdipapirer (som aksjer, valutaer eller andre verdipapirer).

I praksis er det likevel ikke helt så enkelt.

Det er nemlig slik at ingen helt vet hva fremtiden bringer. Implikasjonene av denne sannheten er at en som har klart å skape profitt i markedet i mange år på rad, ikke er garantert til å tjene penger også det kommende året.

Derimot er det også noe som heter sannsynlighetsberegning.

Hva er mest sannsynlig:

  • En person som har slått markedet og hatt en positiv avkastning på minst 50% hvert år, kommer til å få en positiv avkastning og slå markedet også i det kommende året?
  • eller: En person som kun har tapt penger år etter år, plutselig skal begynne å tjene gode penger i markedet?

Forstå dette, og du vet alt du trenger å vite om sosial trading

Man trenger ikke nødvendigvis noen spesiell kompetanse for å lykkes med sosial trading. Det er likevel nyttig å ha en grunnleggende forståelse om finans og hvordan markedet fungerer.

I sosial trading er det likevel kun én ting som gjelder for å oppnå suksess:

Finn ut hvilke tradere som gir høyest avkastning, og kopier disse. Vanskeligere er det ikke!

Statistisk er det nok de som allerede lykkes som har størst sannsynlighet til å lykkes markedet i fremtiden også. Likevel er det et usikkerhetsmoment, og selv om du kopierer porteføljen til verdens beste investorer, er du ikke garantert å tjene penger.

I det lange løp er det imidlertid et håp. Hvis du alltid følger de som lykkes over tid, vil du nok kunne tjene penger. Usikkerheten er gjerne mer relatert til de endringene som vi ser fra dag til dag, og uke til uke. Når vi strekker ut tidshorisonten og begynner å se på måneder og år, så dukker det opp et mønster som ressonerer mer det som vil være logisk å anta:

De som har tjent bra og oppnådd en bra avkastning tidligere, vil fortsette å tjene bra i fremtiden. Det finnes unntak, men dette er mønsteret.

Forstår du dette, så forstår du det du trenger for å lykkes med sosial trading.

Hva sosial trading er, og hva det ikke er

Sosial trading handler lite om å investere i aksjer eller valuta. Sosial trading handler heller om å investere i personer. Du setter pengene dine på at: Denne personen tror jeg kommer til å få en god avkastning på porteføljen sin de kommende månedene eller det kommende året.

Sosial trading innebærer at du samler mange tradere og spekulanter (gjerne fra hele verden) til et stort investeringsnettverk. Sammen kan man da akkumulere kunnskap og gjøre bedre investeringer.

Man kan også la være å investere eller trade på egenhånd, men kun kopiere andres porteføljer. Et enkelt triks er å kun kopiere de traderne som har hatt bra positiv avkastning tidligere, og mest sannsynlig vil de fortsette å gjøre det bra om historikken tilsier det.

Er sosial trading en enkel måte å tjene penger?

Siden dette er trading og ingen fremtidig inntekt er garantert, er det teknisk sett ikke en mulighet til å tjene inntekt.

Du trenger altså ikke kunne noe om finans, aksjer eller valuta. Det eneste du må forstå, er at du kan kopiere andre tradere, og da lønner det seg som sagt å kopiere de som du antar vil være i stand til å gjøre profitable investeringer også i fremtiden. Så enkelt er det!

En enkel måte å begynne med sosial trading er å ta i bruk investeringsnettverkene som finnes og prøve en gratis demo. Her kan du som nevnt automatisk kopiere andres handler. Velg en hvilken som helst trader blant millioner av tradere, og velg da en trader som har foretatt lønnsomme investeringer tidligere. Historien har en tendens til å gjenta seg!

Som sagt så er det aldri noen garanti for at du vil tjene penger på dette, og selv om noen har tjent gode penger år etter år, er det ingen garantier for at suksessen vil fortsette, selv om det likevel er stor sannsynlighet for at de også vil være profitable i fremtiden.

Husk at trading som beskrevet her ikke er en investeringsmulighet, men spekulasjon. "Risikabel morro" er kanskje en passende beskrivelse på omtalte aktiviteter, og man bør innrette seg deretter. Satse kun penger du har råd til å tape!