Freelance: Få betalt for arbeidsoppgaver og jobber på nett

Freelance oppdrag på nett kan gi gode inntekter såvel som stor frihet til å bestemme over egen arbeidssituasjon. Les mer her om hvordan du kommer i gang med å tjene penger innen freelance og outsourcing på nett.

Av adwestergaard.com   15. april 2019   Tjene penger på nett
freelance outsourcing

Freelance-oppdrag på nett gir deg muligheten til å tjene alt fra en ekstra inntekt til et levebrød.

Internett kan brukes til så mangt, men få er klar over mangfoldet av jobbmuligheter som allerede finnes på nett.

Via nettstedet Freelancer kan du finne en mengde forskjellige jobber. Her finnes alt fra enkeltoppdrag som tar kun minutter å utføre, til mer langvarige prosjekter. Uansett hvilken bakgrunn du har, så finnes det antagelig noe du kan jobbe med der.

Hvordan fungerer Freelancer?

Slik får du jobber via Freelancer:

 1. Start: Du starter selvfølgelig med å gå til hjemmesiden til Freelancer for deretter å opprette en brukerkonto (det er helt gratis).
 2. Logg på: Når du logget deg på, kan du endre på din profil, der du blant annet kan fylle ut kvalifikasjoner. Det er en fordel å gi noen opplysninger om hva man kan gjøre, men det er ikke et krav.
 3. Søk oppdrag: Når profilen din er klar, kan du begynne å søke etter jobber og arbeidsoppdrag som ligger ute på Freelancer. Du finner da tusenvis av oppdrag, og helt sikkert også noe som passer for deg.
 4. Vent på svar: Når du har søkt et oppdrag, er det bare å vente på svar fra oppdragsgiver. Du vil få beskjed dersom du blir valgt til å utføre oppdraget.
 5. Start å jobbe: Hvis du blir tildelt en oppgave, er det bare å sette seg selv i arbeid. Du bestemmer som regel arbeidstid selv, men det er gjerne tidsfrister man må overholde, for eksempel at oppdraget skal være utført innen 1 uke eller 1 måned, alt ettersom.
 6. Betaling: Freelancer har et system som sikrer betaling til sine freelancere. Det er dermed liten eller ingen risiko for å ikke få betalt for jobben.
 7. Rating: Alle freelancere og oppdragsgivere vil bli tildelt en rating gjennom nettverket, slik at man kan se hvilke oppdragsgivere som er seriøse, og på samme måte vil du som freelancer også opparbeide deg ratings. Etter hvert som du har utført flere oppdrag blir det enklere å få tildelt nye oppdrag som man har søkt på.

Arbeidssøker: Klikk her for å jobbe som freelancer via Freelance

Freelancer er enkelt å bruke, og har opprettet et effektivt system for å koble oppdragsgivere og freelancere sammen via internett.

Outsourcing via Freelancer

I tillegg til å finne arbeidsoppgaver, kan du også bruke nettsiden Freelancer til å sette andre i arbeid.

Har du en eller flere arbeidsoppgaver som du ikke har tid til selv, eller kanskje er det et prosjekt der du trenger ekstra kompetanse? Da er Freelancer også en utmerket tjeneste å benytte seg av.

Oppdragsgiver: Klikk her for å legge inn et arbeidsoppdrag på Freelancer

Via Freelancer kan du legge ut dine oppdrag, og oppdraget vil bli synlig for tusenvis av freelancere rundt om i verden. Enten du trenger hjelp til å løse matematiske problemer, lage en logo, regnskapsføring eller hva enn det skulle være, så finner du nesten garantert kvalifiserte freelancere her inne.

Nivået på freelancere som finnes på nettstedet er svært bra, og gjennom rating-systemet finner du raskt frem til hvilke freelancere som har gode vurderinger fra tidligere, og som har utført oppdrag til andres tilfredshet før.

Andre jobbmuligheter på nett

Freelance er som sagt en fantastisk bra tjeneste hvor du kan finne det meste av arbeidsoppdrag. I tillegg finnes det noen andre sider som er verdt å nevne i denne sammenheng:

 • God på programmering? Apps (applikasjoner) selger fortsatt bra til både håndholdte enheter såvel som mer stasjonære datamaskiner. Her er en side som viser hvordan man tjener penger på iPhone eller Android og utvikling av spill og apps til disse. Der får du et innblikk i hva som skal til for å lykkes i dette markedet. Utvikling av apps har vært veien til rikdom og millioninntekt for flere personer i Norge. Det beste av alt: Du trenger ingen tidligere kunnskaper om programmering, spillutvikling eller annet for å begynne.

  Dersom du har en god ide til en app, men mangler programmeringskunnskaper er det også mulig å ansette en freelancer (jf. Outsourcing som beskrevet ovenfor) til å utføre selve programmeringsjobben for deg, men det enkleste er kanskje fremgangsmåten som er beskrevet i denne guiden til å tjene penger på apps.

 • Fotograf: Det er mulig å selge bildene dine via internett. Det fine med dette er at det er en passiv inntekt. Når du har fotografert noen bilder, kan du laste opp bildene dine til ulike sider på nett, og begynne å tjene penger uten at du behøver å gjøre noe ekstra. Det er ofte en fin ekstra inntekt. Produktive fotografer kan faktisk tjene svært gode penger på dette. Her er en utmerket guide om det å tjene penger på bilder på nett.
 • Skrivejobber: Liker du å skrive? Via nettsiden Real Writing Jobs finner du mange skriveoppdrag der du får betalt f.eks. etter hver artikkel. Hvor mye du får betalt varierer selvsagt. Som regel er dette oppdrag som ikke krever granskende journalistikk. Klarer du å skrive relativt raskt så skal det være mulig å tjene gode penger på slike skrivejobber. Freelancere kan finne skrivejobber for både norske og utenlandske oppdragsgivere. Finn en skrivejobb her.
 • Oversetting: Kan du minst to språk så har du muligheten til å tjene penger på å oversette tekst. For eksempel oversetting fra norsk til engelsk, engelsk til norsk, eller engelsk/spansk, engelsk/tysk og engelsk/fransk - bare for å nevne noe. Se mer om dette på Real Translator Jobs.

Hvor mye kan du tjene som freelancer?

Mange antar kanskje at det internasjonale freelance-markedet ikke har like gode vilkår som i Norge. Det er korrekt at en freelancer ikke får de samme betingelsene som en ansatt, men du vil få de samme betingelsene som selvstendige næringsdrivende i Norge, og har dermed rett på sykepenger på lik linje med de.

Når det gjelder lønn, så stiller det internasjonale freelance-markedet seg overraskende bra i forhold til Norske lønninger. Dette kommer kanskje som en overraskelse, men her må vi justere for både produktivitet og etterspørsel. Får du et godt rykte på Freelance kan du regne med både å få godt betalt og å få velge og vrake i oppdrag senere. Gjør en god jobb, vær imøtekommende ovenfor oppdragsgiver (husk at dette er din kunde!) og overhold alle tidsfrister - og du kan begynne å tjene betydelig mer enn hva du ville gjort i en stilling som ansatt i en jobb i samme bransje i Norge.

Jobb hjemmefra når og hvor du vil

En av de store fordelene med å jobbe freelance, er at du selv har stor handlefrihet. Du kan arbeide når og hvor det passer deg best. Kontoret kan byttes ut med sengen din, verandaen eller hagen din, og i stedet for å jobbe 9-16 kan du jobbe på kveld, helg, eller når det måtte passe. Er du passasjer i bil, tog, fly eller buss er det også fine anledinger til å tjene noen ekstra kroner som freelancer. Med andre ord kan du stort sett jobbe når og hvor du vil.

Selvfølgelig er det mange freelance-oppdrag som krever at man overholder tidsfrister, og enkelte oppdragsgivere ønsker kanskje å holde en dialog via e-post eller online chat i løpet av prosjektets varighet, men stort sett er man fri til å jobbe når og hvor man vil som freelancer, og det er noe mange setter veldig stor pris på.

Med andre ord kan du som freelancer jobbe når du er mest opplagt og arbeidslysten, og når det passer for deg. I tillegg er det muligheter til å tjene ganske bra med penger dersom du er effektiv og utfører en god jobb.

Oppsummering: Godt betalt og stor frihet som freelancer

Å være freelancer på nett byr på potensielt gode inntekter, og du har stor frihet til å velge når og hvor du skal jobbe. I tillegg kan du selv avgjøre hvor mye du ønsker å jobbe. Er du effektiv og påtar deg mange oppdrag kan du skape beteydelig bedre inntekter enn hva du ville fått dersom du kun hadde vært arbeidstaker i Norge, dette til tross for at du deltar i et internasjonalt freelance-marked.

Ovenfor har vi omtalt flere aktuelle muligheter for deg som ønsker å jobbe freelance.

Å jobbe som freelancer på nett er en attraktiv mulighet for den som vektlegger frihet til å bestemme over egen arbeidssituasjon, og som samtidig ønsker muligheten til å påvirke egen inntekt.

For flere online jobbmuligheter se alle våre tips om å tjene penger online.