Dropshipping: Hvordan tjene på å selge andres varer

Dropshipping gir deg muligheten å tjene penger på å selge andres varer. Kort fortalt kan du via egen nettbutikk eller en ebay-konto selge varene direkte fra leverandør, og tjene penger på mellomlegget.

Av adwestergaard.com   15. april 2019   Tjene penger på nett
dropshipping...

Dropshipping er en av verdens beste forretningsmuligheter. Ved hjelp av internett kan du få tilgang til dropshippere over hele verden, og du kan begynne å selge alle mulige forskjellige produkter. Det er minst to milliarder mennesker som er aktive i handel på nett i dag, og alle disse er dine potensielle kjøpere. Glem Norge, dropshipping er en global forretningsmulighet ulik noen annen. Finn bedrifter som tilbyr dropshipment-avtaler på denne siden, og du kan begynne å tjene penger på dette allerede i dag.

Slik fungerer dropshipping:

 1. Finn en dropshipper. Først må du finne en dropshipper med det varesortimentet du ønsker å selge. Dette løste vi ved å benytte Salehoo som holder den største (og etter vår erfaring den beste) databasen av dropshippere rundt om i verden.
 2. Legg varene ut for salg. Når du har kommet i kontakt med en dropshipper, kan du begynne å legge varene ut for salg på internett. Har du egen nettbutikk, kan du inkludere varene i butikken din, men om du ikke har det kan du også benytte en ebay-konto eller for den saks skyld benytte finn.no eller noe så bassalt som rubrikkannonser i avisene.
 3. Ta imot ordrebestilling, og begynn å tjene penger. Alle ordrer du mottar, skal du videresende til dropshipper. Hvordan betalingen løses rent praktisk varierer, men standardprosedyren er at du først mottar betaling for en vare fra en kunde, og deretter betaler du dropshipper for at varen skal sendes ut direkte til kunden. Det du tjener i kroner og øre er differansen mellom det kunden din betaler deg, og det du må betale til dropshipper for samme vare.

Eksempel:

Du registrerer deg på Salehoo og finner da en bedrift som tilbyr dropshipping-avtaler direkte fra deres lager. Denne leverandøren spesialiserer seg på elektronikk, og du finner ut at du ønsker å selge forskjellig fra deres sortiment av nettbrett.

Du finner flere forskjellige modeller nettbrett fra ulike produsenter, og legger disse ut for salg på ebay. Deretter mottar du ordrer. En ordre kommer fra Canada, en annen fra Sør-Afrika, og flere ordrer fra USA. Etter en uke har du mottatt 10 ordrer fra hele verden.

Du har videreformidlet ordrene til din leverandør, som i sin tur pakker alle varene og sørger for at varene kommer frem til riktig kunde. Innpakking av varer og forsendelse er dermed noe du ikke trenger å bekymre deg over.

Du har mottatt betaling fra dine kunder, la oss si dette var 15.000 kroner tilsammen. Prisen din leverandør tar for denne ordren er imidlertid kun 6.500 kroner. Differansen, som er det du tjener, blir da på 15.000 minus 6.500, som er 8.500 kroner.

Som du ser er det like enkelt å selge varer til kunder hvor som helst i verden ved bruk av denne metoden. Risikoen er minimal sammenlignet med å gå til innkjøp av varer selv for så å selge disse varene videre.

Hvor finner jeg produkter å selge?

Som nevnt finnes det en god database over alle verdens dropshippere på nett. Den ligger på Salehoo og bruker du den tjenesten har du de beste forutsetninger til å lykkes med dette.

Hvor mye kan du tjene på dropshipping?

Det er ingen begrensninger på hvor mye du kan tjene. Inntekten begrenser seg kun til det salgsvolumet og ordrevolum. Hvor mye du tjener beror altså på hvor mange ordrer du får, og hvilken differanse du har mellom salgspris og leverandørpris.

Viktig vedrørende salgsvolum og leverandørpris

Kunsten å tjene penger på dropshipping ligger mye i det å øke salgsvolumet, samtidig som man forhandler seg frem til gode priser hos leverandøren.

Tenk deg følgende eksempel:

 • SITUASJON A: Hvis du selger ett nettbrett til 1000 kroner, og leverandør skal ha 900 kroner for kjøp, pakking og frakt, da sitter du igjen med en netto profitt på 100 kroner.
 • SITUASJON B: Men hva om du solgte det samme nettbrettet til 1100 kroner, og forhandlet deg frem til en bedre pris hos leverandør, slik at du måtte betale stykkpris på kun 850 kroner. Netto profitt blir da 260 kroner.
 • Differansen mellom situasjonene A og B i eksempelet er på 160 kroner (260 kr - 100 kr). For en enkelt ordre er ikke det mye, men hva skjer om du øker ordrevolumet fra 1 ordre til 1000 ordrer?
 • I Sit.A tjener du 100.000 kroner i netto profitt (100 kr x 1000 ordrer).
 • I Sit.B tjener du 260.000 kroner.

Differansen er ganske stor mellom disse to situasjonene, men skal vi se realistisk på det, så vil ordrevolumet reduseres i Sit.B ettersom prisen på nettbrettene har blitt satt opp med 100 kroner.

Pris: Lønner det seg å selge dyrt eller billig?

Det som er viktig å bemerke da, er at selv om du øker prisen på nettbrettet (Sit.B) kan du tillate deg å selge færre enheter, og likevel tjene like bra eller bedre enn om du hadde solgt de for mindre (Sit.A).

Faktisk trenger du bare selge 400 enheter med utsalgsprisen i Sit.B for å tjene like mye som du ville gjort på 1000 ordrer i Sit.A. Da har vi ikke engang tatt hensyn til administrative kostnader, så i realiteten hadde du nok kunne solgt noe under 400 enheter også, og likevel tjent like mye som om du ville gjort for 1000 enheter.

Så det å øke prisen kan være ett triks, men du må altså finne en balanse. Priser du deg alt for høyt vil det gi store utslag på ordrevolumet, og da blir virksomheten din ulønnsom.

Forhandle om leverandørens pris

Som du ser av eksempelet ovenfor vil din salgspris påvirke ordrevolumet. Men det man også bør tenke på er at salgsprisen du setter, også indirekte påvirker hvilken pris leverandøren er villig til å gi deg. Dette fordi det er noe som heter kvantumsrabatt.

Vi har vist at salgsprisen påvirker ordrevolum. Så er det også slik at ordrevolum kan påvirke leverandørens villighet til å gi gode rabatter. Det er klart at en som sender inn ukentlige ordrer verdt 1 million vil få bedre rabatter enn en annen aktør som kun sender ordrer å 10.000 kroner i året.

Derfor må du se ordrevolum i en større sammenheng.

Hvilken pris du kan gi til dine kunder for å oppnå maksimal profitt, vil igjen påvirkes av hvilke rabatter du får hos leverandør, og det vil igjen påvirke din konkurransedyktighet i markedet.

Hvorfor dropshipping? Her er de største fordelene

Det er mange fordeler ved å drive med dropshipping, her er de viktigste slik vi ser det:

 1. Liten risiko. I motsetning til de som kjøper inn varer selv, er det nesten ingen risiko med dropshipping. Du risikerer ikke å brenne inne med eget varelager som du aldri får solgt. Klarer du ikke å selge leverandørens varer, har du kanskje kastet bort litt tid, men det er alt. Annonsekostnader om du benytter ebay eller finn er den eneste risikoen, men det vil nesten aldri være vanskelig å selge varene om du priser deg nært dropshipment-prisen, slik at du uansett kan regne med å få tilbake annonsekonstnader. Mer sannsynlig er det vel at du kommer til å tjene penger allerede på første ordre du mottar.
 2. En enkel måte å tjene penger. Hvis dette var så enkelt, hvorfor er det da så få som driver med dette? Argumentet er ugyldig, fordi sannheten er at det ikke er få som driver med dropshipping, men dette er faktisk en av de mest utbredte forretningsmodeller i verden. Veldig mange av de produkter som finnes i både nettbutikker og på ebay i dag selges gjennom fjernsalg, altså dropshipment-avtaler. For den som behersker det, er dette en svært enkel og behagelig måte å tjene penger på. Noen vil kanskje protestere på dette, men terskelen for å lykkes her er virkelig lav sammenlignet med mange andre muligheter på nett.
 3. Pakking, forsendelse, returbehanding - glem det! Som videreformidler av varer gjennom dropshipping-avtaler trenger du ikke bruke tid på å pakke og sende ut varene. Du trenger egentlig ikke bruke tid på noe i det hele tatt dersom du har opprettet et effektivt system. Ordrebehandlig kan helautomatiseres, slik at du kan frigjøre tid til andre ting, slik som å tilknytte deg enda flere dropshipment-avtaler eller forhandle frem bedre avtaler slik at du tjener enda mer penger. De rike blir rikere, og ingen steder er det så tydelig som innen dropshipping!
 4. Mulighet til å tjene store penger. Drømmer du om å bli rik? Vi skal ikke påstå at det er lett å bli rik, verken innen dropshipping eller noe annet, men så må det også sies at hvis du klarer å få ballen til å rulle, så er det få forretningsmodeller som er like effektive for enkeltindivider som innen dropshipping. Det er enkeltpersoner som tjener flere titalls millioner på dette i året, og noen av de rikeste menneskene i verden kan takke sin formue takket være dropshipping. I dropshipping er det virkelig gode muligheter til å tjene penger, du må bare først komme igjennom den første barrieren.
 5. Akkumulering av inntekter. Det vanskeligste er å starte det hele, når du først har kommet i gang blir dette mer som en lek enn vanlig arbeid. Etter hvert kan du sette opp automatiske systemer hvor blant annet nye auksjoner settes opp på eBay automatisk, og du kan bruke tiden din på å finne andre produkter som selger bra. Det som skjer da er at inntektene fra ausksjoner som allerede har vist seg å være profitable vil fortsette, og vedlikeholdes automatisk, samtidig som du øker inntektene ved å hele tiden finne noe produkter og andre markeder. Inntjeningen din akkumuleres for hver uke, og det igjen har mange positive implikasjoner på din forretningsdrift. Effekten kan ytterligere forsterkes ved å outsource hele eller deler av virksomheten din (jf. det vi har skrevet om freelance og outsourcing), slik at du frigjør tid til nye forretningseventyr.

Som du kan se av det overnevnte byr dropshipping på sjeldent gode forretningsmuligheter. Vi skal avslutte med å se akkurat hvordan du skal begynne for å gjennomføre dette i praksis.

Slik begynner du å tjene penger på dropshipping

Det tar ikke så veldig lang tid å lykkes med dette. En ukes tid må påregnes til å komme i gang, men det tar ikke lang tid å få det hele i gang, og etter hvert kan du komme veldig langt.

La oss oppsummere dette med å fortelle deg hvordan du skal begynne å tjene penger på dropshipping:

 1. Finn en dropshipper i databasen på Salehoo. Velg en dropshipper (eller "wholesaler") som har de produkter du ønsker å selge, til den prisen du er villig til å betale.
 2. Start å test-selge et utvalg varer (i egen nettbutikk, eller på ebay, finn, etc). Prøv forskjellige prisstrategier, og lær hva som fungerer best.
 3. Motta ordrer: Når du mottar ordrer, sender du disse direkte til dropshipper. Etter hvert som du får inn mange ordrer daglig vil det redusere eventuelle administrative gebyrer som dropshipper krever, og din profittmargin vil øke betraktelig som et resultat av dette.
 4. Snøball-effekten: Når du først har begynt å tjene penger på droppshipping-salg, vil det bli enda lettere å generere flere ordrer, fordi du kan redusere kostnader og få muligheten til å sette ned prisene, bli mer konkurransedyktig, og som følge av dette øker ordrevolumet ditt, som i sin tur reduserer salgskonstnader ytterligere og gir deg bedre forhandligsvilkår til å få enda bedre priser, som igjen gir grunnlag til å sette ned prisene, og sirkelen fortsetter da med stadige økninger i ordrevolum og stadige reduksjoner i kostnader. Stordriftsfordeler kalles det, og når snøballen først har begynt å rulle, så er ikke veien lang til å komme dit.

Til forsiden: Slik tjener du penger på nett