Kjøpe og selge uregistrerte domener

Domenehandel i uregistrerte domener kan være uhyre profitabelt. Å kjøpe et uregistrert domene koster svært lite, og du kan tjene 10 til 1000 ganger kjøpesummen når du selger domenet igjen.

Av adwestergaard.com   15. april 2019   Tjene penger på nett
domener domenehandel domene kjøp selge domenet

Du kan tjene mye penger på å kjøpe og selge uregistrerte domener. Se vår suksessoppskrift til å tjene penger på domenehandel nederst på denne siden.

Vil du spekulere i å kjøpe og selge uregistrerte domener?

Du kan tjene bra på domenehandel, og du har nok kanskje allerede lest om domenehaier som tjener milliarder i året? Selv om det ikke er så vanlig å bli milliardær på domenehandel, er det fullt mulig å bli millionær.

Den som er heldig får tak i 3, 4- eller 5-stavelses domener. Nav.no ble i sin tid solgt for over 4 millioner kroner, men det er domener som har blitt solgt for mye mer enn det.

Videre er det mange som kjøper uregistrerte domener for rundt 10 dollar og selger disse igjen senere for 1000 ganger denne summen, selv om det fortsatt er kun et domene og ingen nettside som følger med.

Fakta om å tjene penger på domenehandel

  • Alle kan tjene penger på domenehandel, og her viser vi hvordan du kommer i gang med profitabel handel med uregistrerte domener.
  • Du trenger ikke mye penger for å begynne, da det koster kun ca. 10 dollar for ett domene (er du smart bruker du Bluehost når du kjøper domener, da kan du få domener enda billigere enn dette).
  • Du trenger ikke investere i dyre registrerte domener, kjøp uregistrerte domener, de stiger alltid mest i verdi!
  • Det finnes fortsatt millioner av uregistrerte domener som noen er villig til å betale langt over registreringspris for å kjøpe - de har bare ikke tenkt på domenenavnet først.
  • Dette er en effektiv måte å mangedoble investeringene sine på hvis du lærer deg å registrere de riktige domener.

Uregistrerte domener gir deg mest igjen for pengene

Skal du kjøpe domener må du se på mer enn prisen.

Et domene som andre eier (et registrert domene) koster ofte fra 1000 kroner og oppover, alt etter hvor bra kvalitet domenet har.

Du trenger ikke kjøpe registrerte domener til overpris, når du kan få et billig domene til noen få kroner.

Hvorfor uregistrerte domener øker i verdi etter registrering:

Det er slik at domenene blir mer og mer verdt etter hvert som du holder på domenet. Dette på grunn av diverse teknikaliteter, slik som at registreringstid påvirker søkemotorenes rangeringskriterier, men det skal vi ikke gå inn på her. Uansett så blir altså domenet ditt mer verdt etter hvert som du holder på det, om ikke annet av tekniske årsaker.

En annen grunn til at uregistrerte domener vil øke i verd, er at antall ledige domener blir færre for hver eneste dag. Når det er mindre tilgang til gode domener, og når det i tillegg er flere og flere nettsider som startes, så vil det bli høyere etterspørsel etter kvalitetsdomener.

Unngå norske domeneregistrarer!

En tabbe mange domenehandlere gjør er å benytte seg av norske domeneregistrarer. Dette påvirker prisen, og så langt vi har sett er det ingen norske registrarer som kan matche prisen til utenlandske domeneforhandlere.

I tillegg til å være svindyre, er det også mange andre grunner til at du ikke bør velge en norsk domeneforhandler. Ekstra avgifter er ikke uvanlig. Norge er et dyrt land, og kundene må bære kostnaden. Det er smartere å registrere domenet hos en utenlandsk forhandler, du får dermed mye mer igjen for pengene.

Noen nyttige tips ved valg av domeneforhandler:

  • Du finner en liste over billige domeneforhandlere på nettstedet Registrere Domene.
  • Et godt alternativ som mange benytter seg av er denne amerikanske domeneforhandleren, her kjøper du domener til en brøkdel av prisen. Skal du kjøpe hosting i tillegg (nødvendig hvis du skal lansere en nettside på eget domene) så er domenet GRATIS! Dette gjelder for hvert nye domene du bestiller, om du leier hosting her.

Tjene på parkering av domener

En attraktiv måte å tjene penger på er å kjøpe domener og parkere disse.

"Parkering" av domener betyr bare det at du kjøper et domene, og så lar du domeneforhandleren "klistre opp en plakat" på domenet, som er en slags reklame, eller en interaktiv nettside med tilpassede annonser.

Hver gang noen kommer inn på den siden, har du en god mulighet til å tjene penger uten at du engang er bevisst over det. Har du et domene med noen relevante nøkkelord er det godt mulig folk kommer inn på nettopp ditt domene når de gjør et søk på nett.

Bluehost er utmerket for den som ønsker å tjene penger på parkerte domener. Hvis du vil komme i gang med dette kan du lese mer på deres hjemmesider om å tjene penger på parkering av domener med Bluehost.

Domenehandel og risiko

Kjøp av domener på domeneauksjoner innebærer en vesentlig risiko. Mange domener der er høyt overpriset, mens andre kan bli solgt for enda høyere summer i fremtiden. Vårt råd: Bruk domeneauksjoner kun til salg av domener.

Ved kjøp av uregistrerte domener er det praktisk talt ingen risiko. Det eneste du bør være varsom på er å ikke registrere domener med kjente merkevarebeskyttede navn. For eksempel bør du ikke registrere google-search.com fordi "Google" er et eget Trademark, og du kan dermed miste rettighetene til domenet.

En liten investering på under $10 kan fort selges for mange ganger den summen. Kunsten er å kjøpe kun uregistrerte domener da det nesten uten unntak er de som stiger prosentvis mest i verdi.

Domenehandel på 1-2-3

Så enkelt kan du begynne å tjene penger på uregistrerte domener:

  1. Bruk en seriøs og billig domeneregistrar. Vi anbefaler Bluehost.
  2. Søk etter uregistrerte domener, og kjøp alle som du tror kan selges på domeneauksjoner.
  3. Når du har kjøpt domenet, kan du legge det ut for salg på sider som sedo.com, domaining.com og afternic.com.

Der har du en gull-oppskrift til å tjene penger på uregistrerte domener, og som du snart vil oppdage er det ikke vanskelig å tjene litt penger på dette. Er du en dyktig domenespekulant kan du gjøre domenehandel etter vår oppskrift til en millionforretning.

Domenehandel er bare en av mange måter å tjene penger på nett.