Jobbe hjemmefra

Mange ønsker å jobbe hjemmefra, og her ser vi på de beste jobbmuligheter for den som vil arbeide hjemme. Vi har også laget en liste over jobber du ikke bør kaste bort din verdifulle tid på.

Av adwestergaard.com   15. april 2019   Jobber og arbeid på nett
jobb hjemmefra jobbmuligheter beste jobber hjemme arbeid

Mange drømmer om å jobbe hjemmefra eller bli egen sjef. Her ser vi på hvilke jobbmuligheter du bør styre unna, såvel som noen attraktive måter å skaffe seg inntekt på uten å forlate huset sitt.

Det er fullt mulig å starte med å tjene penger hjemme, og her har vi tenkt å gå igjennom hvilke muligheter som finnes.

Hva kan du tjene penger på hjemmefra?

Det er mye! Vi kommer ikke til å begrense oss til jobber, men tar med alle inntektsbringende muligheter. Dermed vil du se at det finnes svært mange muligheter til å tjene penger hjemmefra også.

Vi ser på alt som kan bidra med å øke din inntekt, enten det er arbeidsinntekt fra arbeidsgiver, inntekt fra selvstendig næring, kapitalinntekt eller annen inntekt.

Før vi presenterer de gode jobbmuligheter som lar seg gjøre hjemmefra, så vil vi komme med noen advarsler om hva du definitivt ikke trenger å kaste bort tiden din på.

Jobber som kan utføres hjemme, men som bør unngås

Det er ikke vanskelig å finne tips på nett om hvordan man tjener penger hjemmefra. En del av disse tipsene er gode, men mange muligheter gjør du klokt i å styre unna.

Nedenfor har vi listet opp noen jobbmuligheter som det ikke er verdt å kaste bort tiden på.

Unngå: Betalte spørreundersøkelser

Betalte spørreundersøkelser på nett er det mulig å tjene noen kroner på, eller du kan få belønninger i form av gavekort o.l. Dersom du verdsetter tiden din i det hele tatt så finnes det imidlertid bedre ting å gjøre. Du kan helt sikkert tjene 5 eller 20 kroner i timen på dette, men ville det ikke da vært bedre å gjøre noe som ga deg en høyere inntekt. Det er ikke vanskelig å finne muligheter som lar deg tjene mye mer enn fra betalte spørreundersøkelser.

Unngå: Pyramidespill

Pyramidespill. Din oppgave blir å rekruttere nye deltakere i en uendelig kjede hvor selgere igjen skal rekruttere nye selgere. Det ender som det alltid gjør: De i toppen blir rike, og de lenger ned i systemet blir flådd fordi det etter hvert ikke finnes noen flere i markedet som er villig til å gå på limpinnen. Det hele ender med at de i ledelsen og de som har tjent penger på dette får beslaglagt midlene, og ingen tjente noe i det hele tatt - kanskje med unntakt av noen kriminelle bakmenn som vi aldri hører noe om.

Unngå: Fantastiske "muligheter"

Fantastiske inntektsmuligheter som beskrives slik: "Tiden Din Er Kommet. Tiden for å ta kontroll og gi DEG økonomisk frihet i DITT liv. Tiden er kommet for å oppnå personlig utvikling og suksess. Tiden er kommet for å leve et liv DU ønsker deg.". Hva denne fantastiske muligheten er vil du derimot ikke få vite noe om med det første.

Når noe virker for godt til å være sant, er det som regel det.

Hjemmejobber med potensiale

Skal du få deg en hjemmejobb, så la det være noe som kan gi deg en god inntekt.

Vi har sett på mange muligheter, og dette er nok bare toppen av isfjellet av alle de jobbmuligheter som finnes der ute. Dette er i hvert fall de beste jobbmulighetene vi kjenner til som lar seg gjøre hjemmefra.

 1. Jobbe hjemmefra for din arbeidsgiver. Mange ansatte trives i arbeidsgiverens lokaler, men så finnes det nok også noen som heller skulle sett at de kunne utføre jobben hjemmefra. Mange jobber kan i dag utføres uavhengig av geografisk plassering, og da er det bare å forhøre seg med arbeidsgiveren om det lar seg gjøre. Hvis du ikke allerede er ansatt og har en jobb du kan utføre hjemmefra, så er du kanskje på jakt etter en slik jobb. De andre alternativene på denne listen gir deg da noen tips om hva du kan tjene penger på hjemmefra.
 2. Freelancer: Du kan jobbe hjemmefra som freelancer. Her er det mange muligheter, uansett hvilke kvalifikasjoner eller ambisjoner du måtte ha. Du kan jobbe lite eller mye, med oppgaver som er så enkle at de fleste kan gjøre det, til mer spesialiserte oppgaver som krever bestemte kvalifikasjoner. Les artikkelen (linken) for mer informasjon om hvordan du begynner å jobbe som freelancer.
 3. Bli en selger på nett. Selg varer gjennom dropshipping-avtaler. Det fungerer slik at du finner selskaper som har et lager med varer, som du kan videreselge direkte til markedet. Du beholder all fortjeneste selv (fortjenesten er differansen mellom den prisen du selger for, og prisen som dropshipper tar for produktet). Dette er enklere enn man skulle tro, og mange selvstendig næringsdrivende har lykkes i å tjene gode penger på dette. I Norge er dropshipping en mye utbredt forretningsmodell blant nettbutikker. Finn en god dropshipper (se linken) og har du i tillegg en nettbutikk eller en ebay konto (sistnevnte er gratis å opprette) så har du det du trenger for å begynne med å tjene penger på dropshipping.
 4. Blogging på fulltid. Noen bloggere tjener så bra at de kan jobbe med det på heltid. Vi snakker hundre tusen kroner i måneden, eller over 1 million kroner i årslønn, for å drive en norsk blogg! Navngitte personer har gått ut i media med dette, og det ser ut til at skattelistene stemmer overens med det de forteller (men vi skal ikke gjengi navn her). Finn ut mer om hvordan du også kan begynne å tjene egne penger på blogg.
 5. Spekulasjon, trading og investering. Hvis du har litt penger til overs, kan du jobbe som investor eller trader. Det er et arbeid som i mange tilfeller utføres hjemmefra, spesielt hvis man er en privat daytrader eller investor. Aksjehandel er noe de fleste er kjent med, men det kan være vel så gode muligheter innen valutahandel. I tillegg finnes det sosiale investeringsnettverk på nett som er utmerket for den som ikke har all verdens med kunnskap om dette fra før, det kan du lese mer om i vår artikkel om sosial trading.
 6. Starte butikk hjemmefra. Det er veldig lett å starte en nettbutikk i dag. Det finnes ferdige løsninger du kan benytte deg av, og det koster heller ikke mye. Dessuten er det forenelig med en jobb du kan utføre hjemmefra. Se for øvrig våre tips om å starte egen butikk på nett.
 7. Domenespekulasjon. Kjøp og salg av uregistrerte domener kan være vel anvendt tid. Dette er noe som krever svært lite av forkunnskaper. Det eneste du trenger er en viss teft for å finne ut hvilke domener det kan være verdt å kjøpe, dette er imidlertid noe man raskt finner ut av og man lærer etter hvert som man driver med dette. Her er det et stort potensiale til å tjene veldig mye penger, og det gjelder selv om de aller beste domener er opptatt. Les mer om å tjene penger på kjøp og salg av domener.

Som du ser finnes det mange muligheter for den som vil begynne å jobbe hjemmefra, og vi håper denne listen ga deg noen ideer som du kan bruke.

Fordeler med å jobbe hjemmefra

Det kan være mange grunner til at man ønsker å arbeide hjemmefra. Her er noen fine fordeler ved å tjene penger uten å måtte forlate hjemmet:

 • Du sparer bensin og transportkostnader. Bruk heller pengene til en ekstra ferie. Eller hva med å reinvestere pengene i bedriften du har startet? En bieffekt av dette er at man også sparer miljøet.
 • Du sparer tid på reising til og fra arbeidsstedet. Glem pending til og fra jobb. Glem den irriterende rushtrafikk. Det betyr blant annet at du kan få mer tid sammen med venner og familie, bruke mer tid på din hobby eller favorittaktivitet. Eller hva med å bruke tiden du sparer på å jobbe mer, og tjene enda mer penger?
 • Stillhet og ro. Mindre stress. Langt borte fra støy, plagsomme sjefer og masete kolleger. For noen kan dette være en fordel, men andre ønsker å ha litt liv rundt seg. Det finnes mange løsninger på dette, du kan for eksempel jobbe deltid hjemmefra, eller du kan jobbe mindre og bruke mer tid sammen med vennene dine.
 • Færre distraksjoner, og mer produktivitet. Mindre distraksjoner betyr at du vil bli mer fokusert og mer effektiv, du får utrettet mer, og resultatet av dette er at du vil tjene mer.
 • Jobb når du vil, og hvor du vil. Dette gjelder ikke alle hjemmejobber, men i mange tilfeller spiller det ingen rolle om du jobber hjemmefra på soverommet, ute i hagen, fra en café, eller på Matira Beach på Tahiti. Videre kan du jobbe når du er mest opplagt og når det passer deg, i stedet for å jobbe når klokken forteller deg at det er tid for arbeid.
 • Tjen mer penger. De som jobber hjemmefra tjener mer penger ifølge nyere statistikk. En årsak kan være at man slipper å dele fortjenesten med en arbeidsgiver. Det er dessuten ganske logisk at de selvstendige tjener mest penger, når du tar i betraktning alle de andre fordelene som er nevnt her.
 • Bli mer tilfreds med livet. De som jobber hjemmefra som selvstendige er generelt mer tilfreds med livssituasjonen, ifølge enkelte. Dette er til en viss grad udokumenterte påstander, men det sier seg selv at mange vil sette stor pris på å både tjene mer og få større frihet, samtidig som man eliminerer ting som pendling til og fra jobb, støy på arbeidsplassen og så videre.

Den eneste store ulempen med å jobbe hjemmefra, er at det kan være litt vanskelig å komme i gang. Den største utfordringen ligger i det å starte opp. Når man har fått hjulene i gang åpenbarer det seg en helt annen tilværelse.

Å jobbe hjemmefra passer kanskje ikke for alle, men mange synes i hvert fall å trives med den tilværelsen. Hvis du tror dette kan være noe for deg, så gi deg selv sjansen. Gresset er noen ganger grønnere på den andre siden!

Vil du ha flere tips om å jobbe hjemmefra? Se vår guide til 10 måter å tjene penger på internett.